Nieuws

COVID-19: MAATREGELEN VOOR DE ONDERSTEUNING VAN BEDRIJVEN

Beste klanten,

Na de Coronaviruspandemie wordt de uitvoering van de activiteiten van de belastingplichtigen verstoord. De autoriteiten en meer in het bijzonder de BTW-administratie hebben verschillende maatregelen genomen om de ondernemingen te ondersteunen.

Hieronder vindt u de belangrijkste categorieën van maatregelen die op het gebied van de BTW zijn genomen.

 

1. UITSTEL VAN DE DATUM VOOR HET INDIENEN VAN BTW-AANGIFTES

De BTW-administratie heeft de indieningstermijnen voor de maandelijkse en driemaandelijkse BTW-aangiften, de bijzondere BTW-aangiften, de jaarlijkse lijst van belastingplichtige klanten en de intra-communautaire lijsten uitgesteld.

[Lees meer…]

2. VERLENGING VAN BETALINGSTERMIJNEN EN MAATREGELEN MET BETREKKING TOT BTW-SCHULDEN

De administratie heeft ook een uitstel van de termijnen voor de betaling van de btw die verschuldigd is in het kader van de indiening van de btw-aangiften voorzien, maar ook in een reeks maatregelen om de belastingplichtigen in staat te stellen hun financiële moeilijkheden (cashflow, solvabiliteit, enz.) te overwinnen.

[Lees meer…]

3. MAATREGELEN MET BETREKKING TOT DE UITVOERING VAN BTW-CONTROLES

Ter bescherming van haar personeel en van degenen die betrokken zijn bij de BTW-controles die in de komende weken worden uitgevoerd of gepland, heeft de administratie verschillende maatregelen genomen om controle op afstand of uitstel mogelijk te maken.

[Lees meer…]

4. ANDERE MAATREGELEN IN VERBAND MET DE BTW

De administratie heeft verschillende maatregelen genomen om te zorgen voor een toezicht te houden op de verplichtingen, of deze nu betrekking hebben op een bepaalde sector (alcoholhandel, uitvoer) of rechtstreeks verband houden met de context van de pandemie (voortzetting van het recht op aftrek voor donaties).

[Lees meer…]

Als u vragen heeft, neem dan direct contact op met uw dossierbeheerder of de BTW-afdeling om een maatregel of advies te vinden die past bij uw situatie.

Met vriendelijke groeten,
Tax Consult 

Tags

Delen

Gerelateerd

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van
Accountancy & Advisory