TC Accountancy & Advisory, een dochteronderneming van Tax Consult NV, is een gerenommeerd bedrijf aan de rand van Brussel. Onze pragmatische en gepersonaliseerde aanpak zijn de twee pijlers waarop ons bedrijf is gebaseerd. Vertrouwen en deskundigheid zijn onze sleutelwoorden.

TC Accountancy & Advisory, onder de vleugels van Kris Vanhinsbergh, Marie-Lise Swinne, Philippe Vandevoorde en Mickael Tatayas, levert boekhoudkundige en fiscale expertise aan particulieren en bedrijven in een nationale en internationale context.

Tax Consult Accountancy & Advisory is georganiseerd in drie afdelingen: de afdeling fiducie wil de rechterhand zijn van de cliënt en hem ondersteunen bij al zijn professionele en vermogensrechtelijke projecten; de internationale afdeling beheerst vraagstukken inzake groepstructuren, heeft expertise in risicomanagement en wil garant staan voor de naleving van boekhoudkundige en fiscale verplichtingen; en de btw afdeling wiens missie het is om op de btw vragen te antwoorden van elk bedrijf, ongeacht of het nationaal, internationaal of binnen een bedrijvengroep actief is.

Met een focus op de toekomst, doen onze diensten een beroep op tools die met elkaar communiceren en verbonden zijn dankzij artificial intelligence en digitalisering. Wij beschikken over een groot netwerk van externe deskundigen op juridisch, notarieel en audit vlak, waardoor wij onze cliënten op een groot aantal gebieden kunnen bijstaan. Tax Consult maakt deel uit van de Alliott Group, ’s werelds zesde grootste multidisciplinaire alliantie van onafhankelijke professionele dienstverleners. Als lid bieden wij toegang tot professionele fiscale, boekhoudkundige, audit-, juridische en gespecialiseerde diensten.

Ons team

Partners

partner-kris-vanhinsbergh

Kris Vanhinsbergh

Kris is haar carrière begonnen bij Tax Consult in 2000 en werd in 2008 benoemd tot Manager van de afdeling Accounting & Audit. 

Ze is Partner geworden in 2009 en staat nu aan het hoofd van de afdeling Fiducie. Kris is beherende partner sinds september 2023.

Kris heeft een Bachelorsdiploma Boekhouding – Fiscaliteit, een postgraduaat Tax Management en een Masterdiploma Commerciële Wetenschappen. Zij behaalde haar titel als Gecertificeerd Accountant en Belastingadviseur in 2006 bij het ITAA. In 2013 is zij door het ITAA benoemd als kwaliteitstoetser.

partner-marie-lise-swinne

Marie-Lise Swinne

Na 6 jaar op de fiscale afdeling van Arthur Andersen is Marie-Lise in 1996 in dienst getreden bij Tax Consult en is in 2006 Partner geworden.

Zij staat aan het hoofd van de Internationale afdeling en heeft een bijzondere expertise in fiscaliteit van groepsstructuren en fusies en overnames.

Marie-Lise heeft een masterdiploma in rechten, bedrijfsrecht en fiscaal recht. Sinds 2002 is ze lid van het ITAA als Gecertificeerd Belastingadviseur. Ze behaalde in 2015 ook haar erkenning als externe bestuurder.

partner-mickael-tatayas

Mickael Tatayas

Na tewerkgesteld te zijn bij btw-afdelingen van Big4-kantoren en andere gespecialiseerde belastingadvieskantoren in België en Luxemburg, trad Mickael in 2017 in dienst bij Tax Consult als btw-directeur. Hij werd partner in 2021. Mickael leidt momenteel de btw-afdeling van Tax Consult en sinds april 2018 is hij ook Head of European VAT van Alliott Global Alliance, het internationale netwerk van Tax Consult.

Mickael is auteur van talrijke boeken en artikelen op het gebied van btw en geeft regelmatig lezingen voor Belgische verenigingen van accountants en belastingdeskundigen en voor de Universiteit van Luik. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als spreker voor zowel publieke als privéconferenties.

Mickael behaalde een Master in de Rechten aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve, nam deel aan de Master in Fiscaliteit van de Solvay Brussels School in België en aan de Master in Fiscaliteit van de Universiteit van Luxemburg. Hij behaalde ook een Master in het douanerecht aan de Universiteit van Luik.

220919-PV

Philippe Vandevoorde

Philippe Vandevoorde vervoegde Tax Consult in april 2022 nadat hij Director Tax and Legal Services was bij Moore Finance & Tax. Philippe maakt echter al 6 jaar deel uit van Tax Consult.

Philippe Vandevoorde is licentiaat in de economie en ITAA-lid als gecertificeerd belastingconsulent. Hij bekleedt academische functies aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en treedt op als spreker voor verschillende organisatoren van seminaries. Hij heeft ook bijgedragen aan talrijke professionele publicaties.

Philippe leidt momenteel samen met Kris Vanhinsbergh het Fiducie departement dat boekhoudkundige en fiscale diensten verleent aan KMO’s, zelfstandigen en particulieren.

Onze experten

Jessica Molinu
Accountant
Marwan El Ghorfi
Junior Accountant
Xavier Hainaut
Accounting Manager
Florian Nelis
Tax Consultant
Alexandra Boulengier
Senior VAT Consultant
Véronique Efutu-Ashimba
Accounting Assistant
Raffaël Demeuldre
Accountant
Laurent Lecluselle
Senior Accountant
Luis Santos Coutinho
Senior Accountant
Hamza Saoudi
Junior Accountant
Thomas Fontaine
Junior Accountant
Valentine Polus
Junior Tax Consultant
Glenda Galano
Administrative Assistant
Kimberley Lombaerts
Accountant
Dorian Christiaens
Junior VAT Consultant
Eric Vannerom
Accountant
Erekle Mikhelidze
Junior Tax Consultant
Matthias Tierny
Junior Accountant
Thibault Bayet
Junior VAT Consultant
Emmanuel Brunin
Senior VAT Consultant
Jimmy Onema
Accountant
Atieh Amani
Accounting Manager
Geoffrey De Backer
Senior Accountant
Tatiana Telles
Administrative Assistant
François Delatte
Senior Tax Consultant
Aurélie Jacquet de Haveskercke
Junior Accountant
Louis Masson
Accountant
Benoît Cuvelier
Accounting Director
Catherine Agneessens
Accounting Manager
Capucine Piens
Expert Tax
Tamia Landauro
Director Tax
Anne Georges
VAT Director
Brigitte Verschueren
Tax Expert
Marc Bressel
Tax Manager
Thomas Degrève
Accounting Manager
Christelle Thiry
VAT Manager
José Fernandez Rodriguez
Senior Accountant
Tania Van Strydonck
Senior Accountant
Prescillia Bogaerts
Accounting Supervisor
Edisona Leku
Junior Accountant
Julie Cinque
Accounting Supervisor
Vinciane Bamps
Senior Accountant
Bernard Charlier
Senior Accountant
Samantha Gecer
Supervisor Accountant
Olivier Thibaut
Accountant
Mohamed-Saïd Boufraquech
Accounting Expert
Ioana Anastasiu
Expert Accountant
Bernard Delfosse
Accounting Expert
Anaïs Clabaut
Senior Accountant
Maria Faddeeva
Senior Accountant
Frédérique Deckers
Senior Accountant